Search found 17 matches

by Armond
Tue Jul 25, 2017 11:19 pm
Forum: RFXCOM
Topic: No sensor data with rfxtrx 433 usb and Meteohub 5.0p
Replies: 9
Views: 3958

Re: No sensor data with rfxtrx 433 usb and Meteohub 5.0p

Try to delete the weather station and add the weather station again on the "Weather Station" side.
It had worked for me when it suddenly was no sensor data.
by Armond
Mon Jul 10, 2017 5:12 pm
Forum: Graph Definitions
Topic: Spikes in graph with Nevada WH3080 and RPi with Meteohub
Replies: 0
Views: 563

Spikes in graph with Nevada WH3080 and RPi with Meteohub

I have bought a Nevada WH3080 that I use with RPi and Meteohub.

But I have one issue, that there are som spikes in the solar radiation measurements (please see picture). Therefore the maximum value of the day [day1_sol0_radiationmax_wqm] is totally wrong.
Is it some solution for that?
by Armond
Mon Jan 09, 2017 1:36 pm
Forum: misc
Topic: Remote access over internet to /public/ in meteohub
Replies: 0
Views: 277

Remote access over internet to /public/ in meteohub

Is it possible to have remote access to the /public/ from outside your own network?
by Armond
Fri Oct 14, 2016 10:03 am
Forum: RFXCOM
Topic: No sensor data with rfxtrx 433 usb and Meteohub 5.0p
Replies: 9
Views: 3958

Re: No sensor data with rfxtrx 433 usb and Meteohub 5.0p

I have meteohub 5.0P with RPI and rfxtrxe with fw 251.
It have worked fine, but now I dont have any sensor data.
I reboot the system, but no luck at all.
by Armond
Fri Apr 29, 2016 1:01 pm
Forum: RFXCOM
Topic: Barometer alternative to WMR100N?
Replies: 2
Views: 1015

Re: Barometer alternative to WMR100N?

I use a Oregon BTHR918N, it works fine.
by Armond
Tue Feb 09, 2016 9:51 am
Forum: RFXCOM
Topic: Problem with PCR800 and rfxtrx433e
Replies: 4
Views: 1012

Re: Problem with PCR800 and rfxtrx433e

Ok, thanks!
by Armond
Wed Feb 03, 2016 1:58 pm
Forum: RFXCOM
Topic: Problem with PCR800 and rfxtrx433e
Replies: 4
Views: 1012

Re: Problem with PCR800 and rfxtrx433e

I got the firmware V251 and enabled just the Oregon sensors with RFXmngr. But when I turned on the RPi I can't get access to the GUI or with putty. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Now I installed everything from the beginning ...
by Armond
Thu Jan 28, 2016 10:55 pm
Forum: RFXCOM
Topic: Problem with PCR800 and rfxtrx433e
Replies: 4
Views: 1012

Problem with PCR800 and rfxtrx433e

I have meteohub, update 5.0l (Build 146) and rfxtrx433e, firmware 250 and Oregon rainsensor PCR800. The problem is that I don't get any signal from the sensor. It just say last signal "never". I have fresh batteries and the distance between the rainsensor and rfxtrx433e is about 5 to 10 meters. Has ...
by Armond
Thu Jan 07, 2016 8:45 pm
Forum: misc
Topic: Temp and hum tendency °C/h
Replies: 3
Views: 2226

Re: Temp and hum tendency °C/h

I have done it with the temp. I compare the actual temp with last15min to get the tendency, the resolution is 0.1°C.
With baro and hum the resolution is 1 hPa and 1%, but maybe I can use seqhour6 if that means that the values is updated every 6h.
Is it possible to get a 3h-tag?
by Armond
Mon Jan 04, 2016 11:39 pm
Forum: misc
Topic: Temp and hum tendency °C/h
Replies: 3
Views: 2226

Temp and hum tendency °C/h

Is it possible to have the temperature tendency of th0 in °C/h?
I found the rain rate mm/h.
I use RPi 2, oregon sensors and rfxtrx433e.
by Armond
Fri Dec 25, 2015 11:27 am
Forum: Raspberry PI
Topic: Losing GUI interface on RPI 2
Replies: 36
Views: 9048

Re: Losing GUI interface on RPI 2

I just bought the RPi and just installed meteohub with my rfxtrx433e. I am tired of having my laptop on 24/7 with my weatherstation.
I have not use SSH before.
by Armond
Thu Dec 24, 2015 10:38 pm
Forum: Raspberry PI
Topic: Losing GUI interface on RPI 2
Replies: 36
Views: 9048

Re: Losing GUI interface on RPI 2

Hi!
I have the same problem.
I try to connect with putty, but it wont work.
Am I doing right?
by Armond
Thu Dec 24, 2015 8:38 pm
Forum: Raspberry PI
Topic: Meteohub disappear after a while
Replies: 3
Views: 1306

Re: Meteohub disappear after a while

I am new at RPi and meteohub, I just installed it.
So I have not upload anything yet.
I try with putty, but no connection.
Am I doing right like the picture when I try to connect with putty?
by Armond
Thu Dec 24, 2015 6:46 pm
Forum: Raspberry PI
Topic: Meteohub disappear after a while
Replies: 3
Views: 1306

Meteohub disappear after a while

I have installed meteohub on my RPi 2 with Rfxtrx433e. It works fine to log in, but after a while I can not reach the meteohub, it seems to disappear. It also disappear from network and internet in the control panel. Have anyone a clue what is wrong? If I reboot the RPi it works again for some time,...
by Armond
Wed Dec 23, 2015 11:55 pm
Forum: Raspberry PI
Topic: Pi 2, wifi and MeteoHub
Replies: 27
Views: 5735

Re: Pi 2, wifi and MeteoHub

One comment to the problem of WIFI disappearing without cable in, could possibly be a problem with the router and DHCP settings (i.e. how Your router is setup to distribute IP adresses to devices in Your network, i.e. that something happens to the DHCP given to the wifi adaptor if the cable (ETH0) ...