Update 4.9u

What's hot...

Moderator: Mattk

skyewright
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 873
Joined: Fri Jan 25, 2008 6:27 pm
Location: Isle of Skye, Scotland

Re: Update 4.9u

Post by skyewright » Tue Apr 23, 2013 2:52 pm

VP2 isssue on "proxy" meteohub

I have Meteohub running on 2 ALIX-1D machines.

Most ofthe weather stations are attached to the first meteohub (I call it meteohub-b), with the second (which I call meteohub-c) accessing the weather stations via meteohub-b (e.g. 192.168.0.78:5502)

I upgraded both to 4.9u at around 1200 GMT on 2013-04-23.

meteohub-b was fine.

On meteohub-c all was fine except that the VP2 station reported no data on any sensors. meteohub log reported a problem with "buffer full" then disconnected. Here's a log extract edited down for just the relevant lines:

Code: Select all

logger (23.04.2013 13:24:32): connect station 5 (Vantage via TCP/IP Meteohub).
logger (23.04.2013 13:24:32): station 5 (Vantage), syncing.
logger (23.04.2013 13:24:32): station 5 (Vantage), rain collector size 0.2 mm per tick.
logger (23.04.2013 13:24:32): station 5 (Vantage), transmitter 1 active as station type (#0) "ISS".
logger (23.04.2013 13:24:32): station 5 (Vantage), version request sent.
logger (23.04.2013 13:27:53): station 5 (Vantage), buffer full.
logger (23.04.2013 13:27:53): disconnect station 5 (Vantage).
l
I have reverted meteohub-c to 4.9t and it is now functioning normally.

Boris: The access details you have are for meteohub-b. I can provide alternatives for meteohub-c if you wish.

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5025
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Update 4.9u

Post by admin » Tue Apr 23, 2013 9:10 pm

David, thanks for digging into this. Looks like you are one of the few using meteohubs in a daisy chain. ;-)
Just released 4.9u hot-fix should have the problem solved.

skyewright
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 873
Joined: Fri Jan 25, 2008 6:27 pm
Location: Isle of Skye, Scotland

Re: Update 4.9u

Post by skyewright » Wed Apr 24, 2013 11:15 am

admin wrote:David, thanks for digging into this. Looks like you are one of the few using meteohubs in a daisy chain. ;-)
Always the awkward one. ;)
admin wrote:Just released 4.9u hot-fix should have the problem solved.
Build 6942 now installed on both meteohubs. VP2 working fine on both.

Thank you. :)

awekas
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 8
Joined: Mon Jan 09, 2012 9:53 pm

Re: Update 4.9u

Post by awekas » Wed Apr 24, 2013 7:18 pm

Hi !

Since 6942 my Davis connection is broken! Look at post : viewtopic.php?f=8&t=9260&p=13315#p13315

othmar

wfpost
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 587
Joined: Thu Jun 12, 2008 2:24 pm
Location: HONSOLGEN
Contact:

Re: Update 4.9u

Post by wfpost » Thu Apr 25, 2013 12:45 am

since 4.9u there´s something wrong with the virtual sensor failovermaster-slave function.
it always showing 0.0°C as value and not the correct one of the master and slave sensors :roll:

.
Attachments
Meteo_Hub.jpg
Meteo_Hub.jpg (158.55 KiB) Viewed 3585 times

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5025
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Update 4.9u

Post by admin » Fri Apr 26, 2013 12:36 am

newest hot-fix just uploaded should fix the probems with vantage envoys.

User avatar
Manhart
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 58
Joined: Wed Sep 03, 2008 11:41 am
Location: 8312 Winterberg - Switzerland
Contact:

Re: Update 4.9u

Post by Manhart » Fri Apr 26, 2013 6:40 am

How do i get the last release of 4.9u ? Only download and manual update or direct update in Meteohub ?

My VP2 does not show Pressure data since update to 4.9u.

Regards

Matthias

skyewright
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 873
Joined: Fri Jan 25, 2008 6:27 pm
Location: Isle of Skye, Scotland

Re: Update 4.9u

Post by skyewright » Fri Apr 26, 2013 4:15 pm

Manhart wrote:How do i get the last release of 4.9u ? Only download and manual update or direct update in Meteohub ?
Maintenance => Check for Updates
will "see" if there is a build on the server more recent than the one you have.

User avatar
Manhart
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 58
Joined: Wed Sep 03, 2008 11:41 am
Location: 8312 Winterberg - Switzerland
Contact:

Re: Update 4.9u

Post by Manhart » Fri Apr 26, 2013 5:59 pm

My Meteohub tells be build 1266. I can check for updates and the device finds an update to 4.9u, but the build stays on 1266. I downloded 4.9u from the website too and made a manual update - still build 1266 and no pressure from my VP2.

Regards

Matthias

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5025
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Update 4.9u

Post by admin » Fri Apr 26, 2013 6:22 pm

builds are differently for the hw version you use. Discussion above was on the x86 version (alix etc),
NSLU, A10 and Sheeva have distinct build numbers.

User avatar
Manhart
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 58
Joined: Wed Sep 03, 2008 11:41 am
Location: 8312 Winterberg - Switzerland
Contact:

Re: Update 4.9u

Post by Manhart » Fri Apr 26, 2013 6:49 pm

Ok - thanks for the clarification. Pressure is now back with the firmware from the website and the manual installation.

Regards

Matthias

Friese111
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Mon Dec 13, 2010 12:10 am

Re: Update 4.9u

Post by Friese111 » Thu Jun 06, 2013 8:20 am

I would like to update my meteohub. There is enough space left on my usbstick. Everytime I try to update, my nslu is downloading the new file. After some minutes I always got the message: Download update 4.9u failed!. After deleting the new downloaded file and downloading this file again, I `m getting the same message again. At the moment I`m not able to update my system.At the moment I`m still using 4.9s

skyewright
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 873
Joined: Fri Jan 25, 2008 6:27 pm
Location: Isle of Skye, Scotland

Re: Update 4.9u

Post by skyewright » Sun Jun 09, 2013 3:08 pm

Friese111 wrote:After some minutes I always got the message: Download update 4.9u failed!.
Have you considered collecting the update direct from the Meteohub website (http://wiki.meteohub.de/Updates), then using the "Software Update (File)" option to browse for and update from the downloaded file?

Friese111
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Mon Dec 13, 2010 12:10 am

Re: Update 4.9u

Post by Friese111 » Sun Jun 09, 2013 5:34 pm

skyewright wrote:
Friese111 wrote:After some minutes I always got the message: Download update 4.9u failed!.
Have you considered collecting the update direct from the Meteohub website (http://wiki.meteohub.de/Updates), then using the "Software Update (File)" option to browse for and update from the downloaded file?


Yes, I also did that but I got the same mesage.

el-rain
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 27
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:10 am

Re: Update 4.9u

Post by el-rain » Tue Jun 11, 2013 10:18 am

Since last 4.9u I have the following problems.

Davis VP2 with Envoy
during Night I get the error that humidity is out of range but when check the collected data and Sensors tab and the console all looking OK.

logger (11.06.2013 00:14:28): Bad th0(0) sensor data, "humidity" (110) out of range [0:100]
logger (11.06.2013 00:14:54): Bad th0(0) sensor data, "humidity" (110) out of range [0:100]

20130611001311 th0 118 80 0085
20130611001415 th0 118 80 0085
20130611001505 th0 117 80 0084

on my iConnect I run 4.9u build 1375 when check for update it is always load again 4.9u, when install it and check afterward I still have build 1375.
and again a check update show that there is a "newer" 4.9u and I can update but again this would build 1375 ...

Bye
El

Post Reply