WH-1080 Not showing as device

WH-1080 weather station is also known as Watson W-8681, WX-2008, National Geographic 265 NE, Elecsa 6975 and 6976.

Moderator: Mattk

Post Reply
katore
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:55 pm

WH-1080 Not showing as device

Post by katore » Thu Aug 27, 2009 4:59 pm

I am running 4.4c now, was previously running 4.2 with same issue.

In the Weather Station tab, my weather station does not show as an available USB device, and the meteohub has stopped receiving data. It had previously been working fine for the last 6 months. I have cycled power for both the weather station and meteohub and have verified that the weather station panel is receiving data from the sensor.

Any ideas?

katore
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:55 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by katore » Thu Aug 27, 2009 5:01 pm

On the sensors tab, the following shows up in red text now.

error receive data from socket 127.0.0.1:5555: Connection reset by peer
Warning: Data logging has been halted.

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by admin » Thu Aug 27, 2009 7:56 pm

Looks like a USB stick failure. Does system log or demsg tell anything interesting?

katore
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:55 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by katore » Fri Aug 28, 2009 8:51 pm

First, thanks for the tip.

Ok, here is the update. I put in an older flash drive I had, which was running v 3.3. It received the data no problem. So, I stuck the original flash drive back in and now it sees the WH-1080 in the Weather Station list at the top as USB HID device. However, I am unable to assign it as the device (the select combobox is disabled). It also says in yellow text at the top: "Warning: Weather station does not have a sensor assigned" however there are no sensors to assign in the sensors tab.

I ran dmesg and saw the following errors:
<6>usbcore: registered new interface driver cp2101
<6>drivers/usb/serial/cp2101.c: Silicon Labs CP2101/CP2102 RS232 serial adaptor driver v0.07
<6>drivers/usb/serial/usb-serial.c: USB Serial support registered for FTDI USB Serial Device
<6>usbcore: registered new interface driver ftdi_sio
<6>drivers/usb/serial/ftdi_sio.c: v1.4.3:USB FTDI Serial Converters Driver
<7>usb 2-1: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd hidlog6 rqt 129 rq 6 len 9 ret -62
<7>usb 2-1: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd hidlog6 rqt 129 rq 6 len 9 ret -62
<7>usb 2-1: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd hidlog6 rqt 129 rq 6 len 9 ret -62


This is the tail of the meteohub log.

logger (28.08.2009 14:40:19): data logger started.
logger (28.08.2009 14:40:23): connect station 0 (WH-1080 via ).
logger (28.08.2009 14:40:50): data logger started.
logger (28.08.2009 14:40:54): connect station 0 (WH-1080 via ).
logger (28.08.2009 14:41:20): data logger started.
logger (28.08.2009 14:41:25): connect station 0 (WH-1080 via ).
logger (28.08.2009 14:41:51): data logger started.
logger (28.08.2009 14:41:54): connect station 0 (WH-1080 via ).
logger (28.08.2009 14:42:21): data logger started.
logger (28.08.2009 14:42:23): data logger started.
logger (28.08.2009 14:42:37): data logger started.
logger (28.08.2009 14:42:41): connect station 0 (WH-1080 via ).
logger (28.08.2009 14:43:06): data logger started.
logger (28.08.2009 14:43:10): connect station 0 (WH-1080 via USB HID).
wmr928fulleval(28.08.2009 14:45:02): recomputation of weather data started.
wmr928fulleval(28.08.2009 14:45:16): recomputation of weather data finished: 1186256 records processed in 5 seconds (237251 records per second)
logger (28.08.2009 14:45:41): no signal from station 0 (WH-1080) for 150 seconds, station to be restarted.
logger (28.08.2009 14:45:41): disconnect station 0 (WH-1080).
logger (28.08.2009 14:46:11): connect station 0 (WH-1080 via USB HID).
logger (28.08.2009 14:48:10): child process received timeout signal (14).
logger (28.08.2009 14:48:10): disconnect station 0 (WH-1080).
logger (28.08.2009 14:48:10): data logger started.
logger (28.08.2009 14:48:13): connect station 0 (WH-1080 via USB HID).

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by admin » Fri Aug 28, 2009 10:23 pm

Could you please include a screen dump of Meteohub page "weather station". I don't understand the "select combobox is disabled" part.

katore
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:55 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by katore » Fri Aug 28, 2009 11:00 pm

Here it is. Image

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by admin » Fri Aug 28, 2009 11:22 pm

hm, I am wondering why your ststion is not listed as "USB HID" in the upper section of the screen.

could you please also post the the "dmesg" log file content. boot messages and USB vendor/product IDs in there are interesting and might help.

katore
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 5
Joined: Thu Aug 27, 2009 4:55 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by katore » Fri Aug 28, 2009 11:33 pm

Attached is the dmesg output. How do I get the other information to you? [file name=dmesg.txt size=16384]http://www.meteohub.de/joomla/images/fb ... /dmesg.txt[/file]

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by admin » Fri Aug 28, 2009 11:39 pm

"lsusb"

AFJK
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 1
Joined: Fri Oct 09, 2009 7:59 am

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by AFJK » Fri Oct 09, 2009 8:03 am

I have exactly the same problem.
Any idea yet how to fix it?

AFJK

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re:WH-1080 Not showing as device

Post by admin » Fri Oct 09, 2009 10:31 am

could you please send me your "dmesg log" entries?

Post Reply