Annual rainfall data compilation error

Discussion, issues, recommendations around Meteohub's dashboard and WD Live integration

Moderator: Mattk

Post Reply
Hugwarrior
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 6
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:38 pm

Annual rainfall data compilation error

Post by Hugwarrior » Thu Jul 14, 2011 5:13 pm

Hi,

For about 6 months now, I have an issue with WDL 6.05 & WDL 6.06 regarding the
annual rainfall graph display.
Actually, the annual quantity displayed is correct (which dispels any data retrieval)
but, the annual rainfall graph displays inaccurate informations (different total, missing months...).

My father owns the exact same system as mine and doesn't encounter any issues.
Here's my website address : http://mameteopartout.free.fr/
And here's my father's : http://mameteomirande.free.fr/

Have you ever had this kind of problems ? If so, do you have any solution in mind ?
Thanks in advance for you help in solving this issue.

User avatar
YJB
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 385
Joined: Thu Feb 19, 2009 5:53 pm
Location: Venhuizen, Netherlands
Contact:

Re: Annual rainfall data compilation error

Post by YJB » Thu Jul 14, 2011 9:49 pm

Hi,

I'm wondering did you change the name of the sensor at some point in time e.g. rain0, then rain1, and then rain0 again? This could be a problem, as the clientraw will only use a single sensor. Since your totals are right, this is probably not the case, but one never knows.

Beyond that, WDL is using Clientrawdaily.txt (fields 187 - 198). These values are calculated from aggregated data (seqmonth1_rain0_total_mm), so your best bet would be to run a recompute (maintenance tab), and see if that helps.

Ysbrand

Hugwarrior
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 6
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:38 pm

Re: Annual rainfall data compilation error

Post by Hugwarrior » Fri Jul 15, 2011 12:49 am

Hi again,

Thanks for your fast answer.

Actually, I never changed the rain sensor's name, it's always been Rain 0.
And, as I do restart my server every sunday @ 10 PM, my datas are
recomputed automatically once a week.

Any other idea ?
Many thanks for your help.

User avatar
YJB
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 385
Joined: Thu Feb 19, 2009 5:53 pm
Location: Venhuizen, Netherlands
Contact:

Re: Annual rainfall data compilation error

Post by YJB » Fri Jul 15, 2011 8:06 am

Hugwarrior wrote: as I do restart my server every sunday @ 10 PM, my datas are
recomputed automatically once a week.
Are you sure about that, a scheduled reboot will not force a recomputation as far as I know. Can you please check your logs for messages that confirm the recomputation?

Hugwarrior
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 6
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:38 pm

Re: Annual rainfall data compilation error

Post by Hugwarrior » Mon Jul 18, 2011 3:48 pm

Hi,

I checked the reboot function, and it seems that it recomputes automatically all the datas. Anyway,
after a manual recompute process, it appears that the problem was still live.

But, yesterday night, when my server restarted as scheduled every sunday, I found out that my storage USB
drives was failing. So, I reinstalled the complete system on a new one, and the problem is solved.

Thanks for your help,

Post Reply