Problem with connection meteostick + sheevaplug - SOLVED

Moderator: Mattk

Post Reply
User avatar
xcaleb
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 10
Joined: Thu May 17, 2012 9:13 pm

Problem with connection meteostick + sheevaplug - SOLVED

Post by xcaleb » Sun Jun 15, 2014 5:05 pm

If I connect the meteostick to the sheevaplug, I don´t see the sensors from Davis and I see 4 system sensors. I tried connect meteostick together with wmr200, than I tried connect meteostick direct to sheevaplug (without hub and other meteostation) and without success.
You can see this problem on pictures in attachment.
Btw, same problem I have, If I connect the SL-814
Attachments
2.jpg
2.jpg (103.9 KiB) Viewed 2341 times
1.jpg
1.jpg (115.86 KiB) Viewed 2341 times
Last edited by xcaleb on Tue Aug 26, 2014 4:24 pm, edited 1 time in total.
Weather in Czech Republic, Central Bohemia (GPS: 50.067773,13.640127)
http://pocasi.chytry.info/

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Problem with connection meteostick + sheevaplug

Post by admin » Tue Jun 17, 2014 2:31 am

As you can see there is no data provided for the "system sensors" which are just a relict from a former configuration of a system sensor as station#1.
just delete the sensors by selecting the blank field from ID drop-down list and pressing "save".

I wonder that you have selected Leaf/Soil as station type instead of ISS. Are you sure you have a Leaf/Soil sensor from Davis only? No ISS?

User avatar
xcaleb
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 10
Joined: Thu May 17, 2012 9:13 pm

Re: Problem with connection meteostick + sheevaplug

Post by xcaleb » Tue Jun 17, 2014 1:13 pm

thanks, I removed the faulty sensors.

Yes, I have as second meteostation only meteostick + Wireless Leaf & Soil Moisture/Temperature Station with sensors (1x leaf sensor and 4x soil moisture sensors). (The ISS will be in second round)
But I see (picture in attachment) only sensor from meteostick and "leaf 2" sensor (btw leaf sensor is connected into position 1 in station) and nothing more.
Attachments
ScreenHunter_2.jpg
ScreenHunter_2.jpg (73.58 KiB) Viewed 2310 times
Weather in Czech Republic, Central Bohemia (GPS: 50.067773,13.640127)
http://pocasi.chytry.info/

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5148
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Problem with connection meteostick + sheevaplug

Post by admin » Tue Jun 17, 2014 2:00 pm

These leaf/soil configurations are a bit tricky. Can you provide me access on port 22 to your Meteohub,
then I can check details. Please email to "info(at)meteohub.de".

I checked with my leaf/soil station and when I connect a soil sensor to any of the free ports it shows up as a soil sensor there.
Please see connection terminal configuration and resulting meteohub sensors below.
leafsoil-con.png
leafsoil-con.png (116.89 KiB) Viewed 2309 times
leaf-soil.png
leaf-soil.png (16.44 KiB) Viewed 2309 times
what is your exact configuration at the connection terminal?
Does "meteohub log" show errors related to the not displayed sensors?

User avatar
xcaleb
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 10
Joined: Thu May 17, 2012 9:13 pm

Re: Problem with connection meteostick + sheevaplug

Post by xcaleb » Tue Jun 17, 2014 6:40 pm

see the mail
Weather in Czech Republic, Central Bohemia (GPS: 50.067773,13.640127)
http://pocasi.chytry.info/

User avatar
xcaleb
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 10
Joined: Thu May 17, 2012 9:13 pm

Re: Problem with connection meteostick + sheevaplug

Post by xcaleb » Tue Aug 26, 2014 4:23 pm

Solved with new version 4,9z
Weather in Czech Republic, Central Bohemia (GPS: 50.067773,13.640127)
http://pocasi.chytry.info/

Post Reply