pressure sensor failure

Davis Vantage Pro2, Pro1 (not firmware A)

Moderator: Mattk

Post Reply
elstumpo
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
Joined: Sun May 05, 2013 11:35 pm

pressure sensor failure

Post by elstumpo » Tue May 07, 2013 6:56 am

Hi, I've scoured the forum looking for this problem but havent found a post.
I have the wireless Davis Vantage Pro2 with the weatherlink datalogger connected to my nslu2 and I'm just uploading to weatherunderground. I updated software to 4.9u and the pressure sensor isn't receiving valid data.
From Alarm log: "2013.05.06 17:44:01 meteohub: sensorfail: Sensor "thb0 " failed"
From Meteohub log: "logger (07.05.2013 00:14:58): Bad thb0(0) sensor data, "pressure x10" (-19) out of range [4000:12000]"
The Davis console is showing the correct pressure.
I'm guessing, since it's an out of range error, that there's a setting somewhere for inHg v's mb that's been toggled.
I've shutdown the Davis console, disconnected (removed and reinstalled) the weatherlink datalogger, deleted the old station on meteohub and created a new one. Reset meteohub to defaults and setup again. So far with no success, the only thing left is the update but I can't figure out how to backtrack to the previous update (4.9t) to isolate that as the problem.
Any suggestions would be appreciated.
Thanks,
Peter.

jweek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
Joined: Fri Sep 10, 2010 8:51 pm

Re: pressure sensor failure

Post by jweek » Sun Jun 09, 2013 6:30 pm

Hi -

I have a davis vp2 wireless console with iss, and meteohub on sheevaplug. All was working well, updated to 4.9u yesterday and am having the same problem outlined as the OP.

here's my log:

logger (09.06.2013 09:25:06): data logger (version 4.9u, build 1376) started.
logger (09.06.2013 09:25:06): connect station 0 (Vantage via USB serial).
logger (09.06.2013 09:25:07): station 0 (Vantage), wakeup sent.
logger (09.06.2013 09:25:07): station 0 (Vantage), internal logger activated.
logger (09.06.2013 09:25:07): station 0 (Vantage), syncing.
logger (09.06.2013 09:25:19): station 0 (Vantage), gettime request sent.
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), time offset of Vantage: -1 minutes
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), eeprom request sent.
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), rain collector size 0.01 inch per tick.
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), transmitter 1 active as station type (#0) "ISS".
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), transmitter 2 active as station type (#4) "Wireless Anemometer".
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), firmware version request sent.
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), firmware version 3.12
logger (09.06.2013 09:25:20): station 0 (Vantage), no reading of Vantage's internal logger as data gap is less than 10 minutes: 38 secs
logger (09.06.2013 09:25:25): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:29): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:33): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:37): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:41): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:45): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:49): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:55): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:25:57): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:01): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:06): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:09): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:13): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:17): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:21): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:25): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:29): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:33): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:37): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:41): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:45): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:50): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:53): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:26:57): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:27:02): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:27:05): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:27:09): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]
logger (09.06.2013 09:27:13): Bad thb0(0) sensor data, "sea level pressure x10" (12069) out of range [4000:12000]

please advise,

John

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5479
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: pressure sensor failure

Post by admin » Tue Jun 11, 2013 11:35 am

can you please give me access to your meteohub on ports 22 and 7777?

jweek
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
Joined: Fri Sep 10, 2010 8:51 pm

Re: pressure sensor failure

Post by jweek » Tue Jun 11, 2013 2:36 pm

admin wrote:can you please give me access to your meteohub on ports 22 and 7777?
you have a pm

elstumpo
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
Joined: Sun May 05, 2013 11:35 pm

Re: pressure sensor failure

Post by elstumpo » Sat Jun 15, 2013 4:30 pm

admin wrote:can you please give me access to your meteohub on ports 22 and 7777?
Sent P.M. also

Post Reply