RFReceiver working only on port 5500 when RFXCOM gets 1st st

This is intended for discussion and information about the rfxcom receiver module

Moderator: Mattk

Post Reply
wfpost
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 588
Joined: Thu Jun 12, 2008 2:24 pm
Location: HONSOLGEN
Contact:

RFReceiver working only on port 5500 when RFXCOM gets 1st st

Post by wfpost » Sat May 09, 2009 7:19 pm

If RFXCOM is the first weather station then
RFreceiver prints out correct records for the connected sensors:

Code: Select all

08.05.2009 23:21:37= 501A2D2077101370043090   TH1[30466] THGN122N,THGR122NX,THGR228N,THGR268 CH 2 addr:77 temp:13,1°C | 55,58°F hum:47 Normal  bits=80 
08.05.2009 23:21:37= 501A2D2077101370043090   TH1[30466] THGN122N,THGR122NX,THGR228N,THGR268 CH 2 addr:77 temp:13,1°C | 55,58°F hum:47 Normal  bits=80 
08.05.2009 23:22:03= 78CA2C53E6901720054EDBFFFF9559A6   TH4[58885] THGR328 CH ? = 53 counter:12 addr:E6 temp:17,9°C | 64,22°F hum:52 Normal  bits=120 
08.05.2009 23:22:10= 50EA4C103A501240C30A00   TEMP2[14849] THN132N,THWR288,AW131 CH 1 addr:3A temp:12,5°C | 54,5°F bits=80 
08.05.2009 23:22:10= 50EA4C103A501240C30A00   TEMP2[14849] THN132N,THWR288,AW131 CH 1 addr:3A temp:12,5°C | 54,5°F bits=80 
08.05.2009 23:22:11= 501A2D40C9301800053A06   TH1[51460] THGN122N,THGR122NX,THGR228N,THGR268 CH 3 addr:C9 temp:18,3°C | 64,94°F hum:50 Normal  bits=80 
08.05.2009 23:22:12= 501A2D40C9301800053A06   TH1[51460] THGN122N,THGR122NX,THGR228N,THGR268 CH 3 addr:C9 temp:18,3°C | 64,94°F hum:50 Normal  bits=80 


But in case the VP2 is assigned the first ID for weather stations then the RFReceiver output reads like this:


Code: Select all

09.05.2009 00:58:11= 000908140001640000020200FF0A000A           noise or an unknown data packet received 
09.05.2009 00:58:12= FF0AFF0AFF0AFF0AFF0AFFBE41DA0101 bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:12= C7C4 Buffer flushed due to timeout
09.05.2009 00:58:13= 4C4F4F14005E00B8759B02 bits=76 
09.05.2009 00:58:13= 330E020101EB00FF           noise or an unknown data packet received bits=51 
09.05.2009 00:58:13= FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF5EFF bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:13= FFFFFFFFFFFF00000000001B00095400 bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:14= 00A300CF0200006200E802FFFFFFFFFF           noise or an unknown data packet received 
09.05.2009 00:58:14= FFFF0000000000000000000000000000 bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:14= 00000001F70208012202F9070A0DC720           noise or an unknown data packet received 
09.05.2009 00:58:15= 4C4F4F14005E00B8759B02 bits=76 
09.05.2009 00:58:15= 330E020101EB00FF           noise or an unknown data packet received bits=51 
09.05.2009 00:58:15= FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF5EFF bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:15= FFFFFFFFFFFF00000000001B00095400 bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:16= 00A300CF0200006200E802FFFFFFFFFF           noise or an unknown data packet received 
09.05.2009 00:58:16= FFFF0000000000000000000000000000 bits=127 from SLAVE 
09.05.2009 00:58:16= 00000001F70208012202F9070A0DC720           noise or an unknown data packet received 



Could it be that the 1:1 copy feature on port 5500 is still considering an one station operating mode and does only transmit the USB-data from the 1st weather station to port 5500.

Then it would be pretty much clear that RFreceiver isn´t capable of reading the VP2 data?







Image

User avatar
YJB
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 387
Joined: Thu Feb 19, 2009 5:53 pm
Location: Venhuizen, Netherlands
Contact:

Re:RFReceiver working only on port 5500 when RFXCOM gets 1st

Post by YJB » Sat May 09, 2009 10:00 pm

Have you tried to use 5501 for the 2nd station (5502 for the 3rd etc)?

Post Reply