Is the RTGR328N supported?

This is intended for discussion and information about the rfxcom receiver module

Moderator: Mattk

Post Reply
Headworx
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Thu Sep 17, 2009 10:08 pm

Is the RTGR328N supported?

Post by Headworx » Sat Sep 19, 2009 3:54 pm

This sensor has an atomic clock receiver... It is not on the official list... but may be it is supported (via RFXcom)? I've found a cheap source of them (~EUR 8) but would not want to get something that does not work....

Cheers,
Headworx

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5362
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by admin » Sat Sep 19, 2009 4:34 pm

THGR328N is supported, if the RTGR sends the same signals? hard to say... I would guess 80% that it does...

Headworx
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Thu Sep 17, 2009 10:08 pm

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by Headworx » Sat Sep 19, 2009 4:55 pm

I *think* it also sends current time... Anyway, I'll order one to see...

User avatar
HeinrichH
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 187
Joined: Sun Jan 04, 2009 6:27 pm
Location: Emmen-Netherlands / Panoias-Portugal
Contact:

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by HeinrichH » Tue Dec 01, 2009 6:43 pm

Headworx wrote:I *think* it also sends current time... Anyway, I'll order one to see...
How are you doing with this sensor? All ready working?
Checking the remote....

Headworx
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Thu Sep 17, 2009 10:08 pm

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by Headworx » Tue Dec 01, 2009 7:01 pm

Yest they are working very well. The ones I have have broken clocks, that was the reason they were so cheap... I have 12 of them... MH just takes the temperature and humidity, discards the clock... So it is fine for me...

Cheers,
Headworx

User avatar
HeinrichH
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 187
Joined: Sun Jan 04, 2009 6:27 pm
Location: Emmen-Netherlands / Panoias-Portugal
Contact:

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by HeinrichH » Tue Dec 01, 2009 7:04 pm

12? that's a lot.
I'm more interesting in the clock function because I have two stations running in different time zones and I was wandering how Meteohub handle the clock.
Checking the remote....

Headworx
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Thu Sep 17, 2009 10:08 pm

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by Headworx » Tue Dec 01, 2009 7:28 pm

Nope... MH uses it's own clock.

I think the better idea is to set up ntp clock synchronization at the system level...

Code: Select all

    # ntpdate pool.ntp.org
    # hwclock --systohc
HTH,
Headworx

User avatar
HeinrichH
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 187
Joined: Sun Jan 04, 2009 6:27 pm
Location: Emmen-Netherlands / Panoias-Portugal
Contact:

Re:Is the RTGR328N supported?

Post by HeinrichH » Tue Dec 01, 2009 7:33 pm

Yes, I know and I'm using the time sync on both locations. But it can be easy to have a time sensor field in the database.
Checking the remote....

Post Reply