Sluggish

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

Post Reply
steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Sluggish

Post by steviebaby59 » Mon Feb 12, 2018 7:37 pm

When I log into my meterobrigde it loads very slow. It takes forever to switch tabs. When I look at my Live Data tab, almost all uploads have red X's by them even though they seem to be uploading fine. Have rebooted it several time and replaced Ethernet cable, all to no avail. I'm getting a lot of " Error: wget: unable to resolve host address " by most of my uploads.

Anyone else having this issue?

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5303
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Sluggish

Post by admin » Tue Feb 13, 2018 12:30 am

looks like DNS problems. Did you try giving it a static IP and 8.8.8.8 as DNS?

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Sluggish

Post by steviebaby59 » Tue Feb 13, 2018 12:42 am

Yes!

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Sluggish

Post by steviebaby59 » Tue Feb 13, 2018 1:14 am

Here is how I have it set:


IP Addresses
Receive automatically (DHCP)
Set manually
IP:
192.168.1.14
Netmask:
255.255.255.0
Gateway:
192.168.1.1
DNS:
8.8.8.8

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 425
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Sluggish

Post by Mattk » Tue Feb 13, 2018 2:14 am

If that fails try setting DNS to 192.168.1.1

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Sluggish

Post by steviebaby59 » Tue Feb 13, 2018 2:54 am

Tried that. Same results.

droiddk
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 72
Joined: Sun May 01, 2016 10:55 pm

Re: Sluggish

Post by droiddk » Tue Feb 13, 2018 11:45 am

Tried disabling all services?

Regards

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Sluggish

Post by steviebaby59 » Tue Feb 13, 2018 7:50 pm

Tried that. No difference. Think I have a hardware issue. I ordered a new TP-Link.

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 45
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Sluggish

Post by steviebaby59 » Wed Feb 14, 2018 1:07 am

Well now my web hosting service is down also. Can't log into my C-Panel or upload files. Beginning to wonder if it's some kind of virus.

hymrog
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 29
Joined: Sat Feb 01, 2014 1:25 am
Contact:

Re: Sluggish

Post by hymrog » Wed Feb 14, 2018 1:08 am

Have had this exact same problem for almost as long I have had the software flashed on my TP-Link going on about 3 years now.

g

Post Reply