Meteobridge Weather Cam **solved**

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

Post Reply
steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 47
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Meteobridge Weather Cam **solved**

Post by steviebaby59 » Mon Aug 07, 2017 3:33 pm

For the past few days I have had no upload on my webcam. My Live Data tab says this:

Meteobridge Weather Cam: 2017-08-07 08:27:32 Error: convert: Not a JPEG file: starts with 0x3c 0x21 `/home/boris/meteobridge/htdocs/cam/9b6096469eba09a42bb6004e2f0d8941/cam.jpg' @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/322. convert: no images defined `/home/boris/meteobridge/htdocs/cam/9b6096469eba09a42bb6004e2f0d8941/camplus.jpg' @ error/convert.c/ConvertImageCommand/3210. (no more tries)

Anyone know what's going on? :(

User avatar
wvdkuil
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 419
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:00 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Meteobridge Weather Cam

Post by wvdkuil » Mon Aug 07, 2017 4:42 pm

It seems that the camera link is answering with a html messdage, not with the expected jpg.
If it is a "Ubiquiti Cam, maybe the ip-address of the Cam changed?

If it is not a "Ubiquiti Cam" you have specified the link to the picture at tab Weatherstation => External Picture
Is there a green "correct mark"
If not: did you specify an ip-address which has changed?
Did you test that link manually and did it return a picture?

I can not attach a picture, ERROR: "Sorry, the board attachment quota has been reached. "

Wim
Support for Leuven-Template & Scripts at https://support.leuven-template.eu/
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) https://pwsdashboard.com/

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 47
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Meteobridge Weather Cam

Post by steviebaby59 » Mon Aug 07, 2017 5:28 pm

The IP address and password are correct. I have the camera assigned to a Static IP.

Here is what the Weather Station tab looks like:

Meteobridge Weather Cam

Found Ubiquiti Cams
(green check mark)Ubiquiti Cam IP:192.168.1.15
Version 1.2 Password: ••••



This is what I get when I try to reset it:

Error: Ubiquiti Cam initialization failed

User avatar
wvdkuil
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 419
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:00 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Meteobridge Weather Cam

Post by wvdkuil » Mon Aug 07, 2017 6:34 pm

1. I assume that all devices are still on the 192.168.1.xxx network?

2. What if you access the camera from your browser, does it respond on 192.168.1.15?

3. You could try to restart the camera (power off / on) and see if Meteobridge is able to find it.

Succes, Wim
Support for Leuven-Template & Scripts at https://support.leuven-template.eu/
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) https://pwsdashboard.com/

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 47
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Meteobridge Weather Cam

Post by steviebaby59 » Mon Aug 07, 2017 10:44 pm

I can bring up the camera in my browser with the IP address. Tried rebooting the camera. Still no luck.

Camera works on my time lapse software.

steviebaby59
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 47
Joined: Wed Jun 11, 2014 2:52 pm

Re: Meteobridge Weather Cam

Post by steviebaby59 » Mon Aug 07, 2017 11:03 pm

Got it fixed :D . Have some setting on the camera itself that got messed up.
Thanks for the advice.

Post Reply