after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

jmontamat
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 20
Joined: Tue Sep 09, 2014 4:49 pm

after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by jmontamat »

I use a local foscam
External Picture URL: 192.168.1.55:88/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2
correctly generates aircam.jpg but does not load ftp.
in fw 3.6 works well.

I guess the problem is in:
adds support for HTTPS URLs for grabbing web cam pictures.

Platform: TL-MR3020 (plus USB hub)
RAM: 29364 kB total, 3312 kB free (88% used)
SW Version: Meteobridge 3.7 (Aug 26 2018, build 12309), FW 1.4

Josep.
Attachments
Sin título.png
Sin título.png (17.78 KiB) Viewed 2718 times

dgunnell
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
Joined: Sat May 01, 2010 11:54 am

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp

Post by dgunnell »

Same problem it broke in that release!

dgunnell
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
Joined: Sat May 01, 2010 11:54 am

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp

Post by dgunnell »

Does not upload to wunderground either!

User avatar
wvdkuil
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 495
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:00 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp

Post by wvdkuil »

Version 3.7
released August 27, 2018

fixes a freshly introduced bug that prevents web cam pictures to be uploaded to the Meteobridge server.
Support for Leuven-Template & Scripts at https://support.leuven-template.eu/
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) https://pwsdashboard.com/

dgunnell
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
Joined: Sat May 01, 2010 11:54 am

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp

Post by dgunnell »

I have Meteobridge 3.7 (Aug 26 2018, build 819), FW 1.1 tried to reboot with update on reboot set and still says Aug 26 build 819.

Andyk1
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 58
Joined: Fri Jan 05, 2018 1:14 am
Location: Oklahoma, USA
Contact:

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp

Post by Andyk1 »

Same. Multiple reboots and I am still getting.

Platform: TL-WR902AC (no USB hub)
RAM: 60056 kB total, 21352 kB free (64% used)
SW Version: Meteobridge 3.7 (Aug 26 2018, build 819), FW 1.1
Uptime: 4 hours, 23 minutes Buffer: 2 items (0%)

Not updating to Aug 27 2018 version.

Cam uploads/updates still failing.

Andy
Image

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 6468
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp

Post by admin »

fixed with todays release.

jmontamat
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 20
Joined: Tue Sep 09, 2014 4:49 pm

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by jmontamat »

Is this the latest version? I do not load another ... it does not work.

Platform:TL-MR3020   (plus USB hub)RAM:29364 kB total, 3372 kB free (88% used)SW Version:Meteobridge 3.7 (Aug 26 2018, build 12313), FW 1.4Uptime:0 hours, 5 minutes    Buffer: 0 items (0%)

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 6468
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by admin »

nope, it is from August 27. I deployed it again, just to make sure the upload went fine.

jmontamat
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 20
Joined: Tue Sep 09, 2014 4:49 pm

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by jmontamat »

Yes now !!!
TL-MR3020   (plus USB hub)RAM:29364 kB total, 2424 kB free (91% used)SW Version:Meteobridge 3.7 (Aug 27 2018, build 12317), FW 1.4Uptime:0 hours, 4 minutes    Buffer: 0 items (0%)
Work fine  tnx.

dgunnell
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
Joined: Sat May 01, 2010 11:54 am

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by dgunnell »

Confirmed update took place and web camera image upload to wunderground working again!

Andyk1
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 58
Joined: Fri Jan 05, 2018 1:14 am
Location: Oklahoma, USA
Contact:

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by Andyk1 »

Still not working as of 6:09am 8/28/2018. Had to go back to 3.6 on the TL-AC920

Do I need to change my http:// to https:// as I am reading this correctly?
Image

dgunnell
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
Joined: Sat May 01, 2010 11:54 am

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by dgunnell »

Here is what my camera URL setting looks like:

http://Your IP Address:88/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=Your UserID&pwd=Your Password

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 6468
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by admin »

Andyk1 wrote:
Tue Aug 28, 2018 1:12 pm
Do I need to change my http:// to https:// as I am reading this correctly?
When it is automatically rerouted by your cam to a HTTPS URL then you need to use the final HTTPS address to avoid a hidden protocol change which makes Meteobridge to decide falsely if the non-ssl or ssl-enabled wget should be used for data transfer form the cam.

pb2rdf
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 8
Joined: Tue Aug 28, 2018 5:42 pm

Re: after loading fw 3.7 released August 25, 2018 does not load camera ftp **solved**

Post by pb2rdf »

just did a test with latest runlevel.

Did a reboot.
Login meteobridge via webinterface.
Meteobridge Weather Cam option was again selected on "none"
And no upload of a weathercam image.
Have to enable it again.
After enable the image is uploaded every minute to my local ftp server.

Still a big, I'm afraid.
Somehow the selection to enable upload in the Weather Station tab is not proper saved in the config file of meteobridge, I assume.

See also my message :
viewtopic.php?f=61&t=12633#p25867

regards, Peter

Post Reply