Page 2 of 3

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Mon Jan 14, 2019 2:56 pm
by geoair
The "User ID" is weather station name in Meteoclimatic?

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Wed Jan 16, 2019 3:03 pm
by geoair
Hi,
I don't know if this has been already discussed between @Admin and @Ubik, but the date format output seems to be wrong.
Currently, meteobridge nano is 'exporting' the UPD value like 2019-01-0016 12:49, when meteoclimatic expects 16/01/2019 12:49.
Regards.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Thu Jan 17, 2019 1:12 am
by admin
My documentation tells me the UPD Meteobridge uses is fine.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 18, 2019 7:19 pm
by Ubik
Hello, the date format that Meteoclimatic expects, is day / month / year "00/00/0000"
At this moment, what arrives is "year / month / day" but the day with four digits "0000/00/0000"
The filters do not allow that template, which is arriving, to be published.
I have also sent an email.
Greetings.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Sat Jan 19, 2019 8:14 pm
by jmontamat
*UPD=2019-01-0019 18:22 no valid format for meteoclimatic ???.

Meteobridge 3.9 (Jan 17 2019, build 12694), FW 1.4

Tnx.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Sun Jan 20, 2019 11:23 am
by Ubik
Hello
Unfortunately only the format that I said, "day / month / year" is supported.
Can you solve from your side ???

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Mon Jan 21, 2019 12:43 pm
by jmontamat
for example:
*UPD=[DD]/[MM]/[YYYY] [hh]:[mm]

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Mon Jan 21, 2019 1:10 pm
by Ubik
Yes.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 25, 2019 9:11 am
by admin
Should be fixed with hot-fix released two days ago.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 25, 2019 2:15 pm
by jmontamat
after last reboot

Meteobridge 3.9 (Jan 25 2019, build 12697), FW 1.3
*UPD=25/01/2019 12:58

now if you thank you !!!!!

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 25, 2019 2:48 pm
by agallardo1980
Hi,

I am a new Meteobridge PRO user from Spain. I want to upload to meteoclimatic too.
The date is correct now, but I have this with my solar and UV sensor in meteoclimatic template (I paste partial content to see this sensors only)

*SUN=1922.4
*DSUN=1929.6
*MSUN=2347.2
*YSUN=2347.2
*UVI=11.2
*DHUV=11.2
*MHUV=11.2
*YHUV=11.2
*EOT

SUN in W/m2 actual is about 538 W/m2 but in the template says 1922.4 ???
UV is actual 3.1 but in the template says 11.2 ??

I suppose that Daily, Month and Year UV and SUN is incorrect too. I await your answer. Thank you very much

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 25, 2019 4:41 pm
by geoair
admin wrote:
Fri Jan 25, 2019 9:11 am
Should be fixed with hot-fix released two days ago.
Confirmed, data is uploaded and correctly recognized on meteoclimatic side.
However, I can also confirm what @agallardo1980: solar radiation and UV data is wrong
agallardo1980 wrote:
Fri Jan 25, 2019 2:48 pm
Hi,

I am a new Meteobridge PRO user from Spain. I want to upload to meteoclimatic too.
The date is correct now, but I have this with my solar and UV sensor in meteoclimatic template (I paste partial content to see this sensors only)

*SUN=1922.4
*DSUN=1929.6
*MSUN=2347.2
*YSUN=2347.2
*UVI=11.2
*DHUV=11.2
*MHUV=11.2
*YHUV=11.2
*EOT

SUN in W/m2 actual is about 538 W/m2 but in the template says 1922.4 ???
UV is actual 3.1 but in the template says 11.2 ??

I suppose that Daily, Month and Year UV and SUN is incorrect too. I await your answer. Thank you very much
Thank you very much

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 25, 2019 5:13 pm
by Ubik
Hi.
Effectively, now the sending of data is normal, the date format is correct.
Congratulate and thank you for the work you have done.
The problem that exists now, does not affect to upload data normally, since no filter is applied to the radiation data.
But hey, when Boris returns from vacation he sure solves it.
I will be aware of this matter.

I repeat, thank you.

Greetings.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Fri Jan 25, 2019 5:47 pm
by agallardo1980
Thanks. I hope that Boris can fix it soon. Thanks in advance.

Ubik: I have sent you a private message here for other topic related with meteoclimatic forum. Answer me when you can.

Thanks also.

Re: Meteoclimatic Support **solved**

Posted: Sat Jan 26, 2019 5:40 am
by admin
Thanks for the good catch on uvi and sloar radiation. There was a copy and paste error which I just fixed. Please try just released update.