Failing to FTP **solved**

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

Post Reply
pwilman
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 33
Joined: Sun Jan 14, 2018 9:46 am

Failing to FTP **solved**

Post by pwilman » Tue Jan 08, 2019 10:48 am

Hi,

I am installing a new nano for a friend. Got it all setup and upgraded firmware for the SD card. I have the home weather template working fine, but having trouble getting FTP upload to work.

I enter all the FTP details in the bottom of the services tab. Kept the port at 21. Click save. When you test it says that it can’t open FTP.cotswoldobservstory.co.uk....username or password not accepted.

All the FTP details are correct as I have copied them exactly. It’s also not a hosting issue as I can login straight away with cyber duck using the same details. I even put my own ftp details for my host (currently uploading nicely on my own nano SD) and got same error message.

I genuinely have checked that all details are correct. Is there something else I am missing?

Paul

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 637
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Failing to FTP

Post by Mattk » Tue Jan 08, 2019 11:31 am

Then that tends to point to your friends network and/or ISP? If all the settings are good, user/password matches the Host & path etc then something may be blocking somewhere?

pwilman
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 33
Joined: Sun Jan 14, 2018 9:46 am

Re: Failing to FTP

Post by pwilman » Tue Jan 08, 2019 12:28 pm

Is there an easy way to find out where the block is occurring? Could it be a router firewall issue?

His old meteobridge hub was absolutely fine.

Paul

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5604
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Failing to FTP

Post by admin » Wed Jan 09, 2019 2:27 pm

Meteobridge supports plain FTP and SFTP (which is mainly FTP over SSH) but not FTPS (which is mainly FTP via TLS).

pwilman
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 33
Joined: Sun Jan 14, 2018 9:46 am

Re: Failing to FTP (Solved)

Post by pwilman » Wed Jan 09, 2019 2:39 pm

All,

After trying to solve this for days I managed to get everything working. Not sure where issue was (not nano), but many FTP password changes he is now up and running.

Thanks for help.

Paul

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 637
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Failing to FTP

Post by Mattk » Wed Jan 09, 2019 10:50 pm

I have since tried a straight FTP setup from a MBPro (works fine) to a Nano which is giving the same issue in the Event Definition not the FTP/SFTP config which green ticks. Test from the Event and flags red and shows

2019-01-10 06:46:14 Error: 2019-01-10 06:46:11 ncftpput: cannot open ftp.xxxx.xxxxxx.xxx.xx: username and/or password was not accepted for login. (no more tries):

Same tested in a MBPro works fine so not sure what's going on here?

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 637
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Failing to FTP (Solved)

Post by Mattk » Thu Jan 10, 2019 12:21 pm

pwilman wrote:
Wed Jan 09, 2019 2:39 pm
....After trying to solve this for days I managed to get everything working. Not sure where issue was (not nano), but many FTP password changes he is now up and running.
What browser did you setup your FTP site with and what browser does your friend use?

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5604
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Failing to FTP

Post by admin » Fri Jan 11, 2019 5:39 pm

Do you have any funny characters in the password or username?

pwilman
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 33
Joined: Sun Jan 14, 2018 9:46 am

Re: Failing to FTP

Post by pwilman » Fri Jan 11, 2019 6:12 pm

That was exactly the same error message I got. My password was totally normal alphanumeric one. No funny characters. Not really sure what resolved it, but 3 days later its still FTPing perfectly.

Paul

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 637
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Failing to FTP

Post by Mattk » Fri Jan 11, 2019 10:33 pm

pwilman wrote:
Fri Jan 11, 2019 6:12 pm
That was exactly the same error message I got. My password was totally normal alphanumeric one. No funny characters. Not really sure what resolved it, but 3 days later its still FTPing perfectly.

Paul
What browser/s were you using? FTP setup & MB

Post Reply