Weather34 TEMPLATE

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

Gyvate
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 126
Joined: Thu May 14, 2020 4:36 pm

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by Gyvate »

From what I hear, the reason behind the MB included W34 version not showing graphs is a licensing thing. The libraries used for showing the charts would need to be licensed for each implementation when it is sold with a commercial product. The reason therefore is not a technical but a commercial one.

When someone run W34 themselves on an (from MB) independent server, that's a different scenario, as in principle the template could be fed by any working means.
WH4000SE 1.5.8/GW1000 1.6.6/HP1000SE Pro 1.7.1/WH2650 1.6.7-ß
2xMeteobridge Pro [B+R],RPi4-2/16
Ecowitt 5763, 5764; WU ISAARB3; ISAARB22; Weathercloud 3011399141; http://meshka.eu/meteo/template - http://meshka.eu/Weather34

User avatar
weatherist34
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 1053
Joined: Tue Mar 28, 2017 6:57 am
Contact:

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by weatherist34 »

from what you hear is correct and Boris would need to buy the commercial license to distribute in a commercial paid product(Meteobridge) . Weather34 distributed version via weather34 home page is free and uses the non commercial license since 2017 !! As long has the home page distribution download remains free in every sense the use of canvasJs will remain with the non commercial license use .If Weather34 became a paid download or product etc then a far better paid solution for chart display would be used for example https://www.zingchart.com/pricing .

Boris in the past used AMCharts with a weather34 inbuilt version for the original NANOSD .

In future please open a separate thread for discussion of Meteobridge internal versions of template as they are different and dont follow the regular updates and features added .

ToTo
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 147
Joined: Wed Apr 03, 2019 9:24 am
Location: Magdeburg, Germany

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by ToTo »

weatherist34 wrote:
Tue Dec 15, 2020 8:24 pm
@Toto found it

will update it tomorrow ..

but if your brave find this line in the related moon modules just remove the decimal .1

//jday = J0 + 28 * phase + Math.floor(F);
jday = J0 + 28.1 * phase + Math.floor(F);

change to

//jday = J0 + 28 * phase + Math.floor(F);
jday = J0 + 28 * phase + Math.floor(F);
The problem with the Sun/Moon module is unfortunately still present, even in Aurora MkII, as I just tested.

A9118445-D88A-4CDC-9B25-669FF57EF436.jpeg
A9118445-D88A-4CDC-9B25-669FF57EF436.jpeg (113.4 KiB) Viewed 468 times
89FD7F4E-7CE1-464A-BA6A-385FC4E4636F.jpeg
89FD7F4E-7CE1-464A-BA6A-385FC4E4636F.jpeg (108.81 KiB) Viewed 468 times

User avatar
weatherist34
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 1053
Joined: Tue Mar 28, 2017 6:57 am
Contact:

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by weatherist34 »

find the lines in moon related files ..

Code: Select all

return ((this / 86400000) - (this.getTimezoneOffset() / 1440) + 2440586.7999)};

change to 

return ((this / 86400000) - (this.getTimezoneOffset() / 1440) + 2440587.5)};
applied to update just now..Brian

ToTo
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 147
Joined: Wed Apr 03, 2019 9:24 am
Location: Magdeburg, Germany

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by ToTo »

Fixed, thank you very much!

ToTo
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 147
Joined: Wed Apr 03, 2019 9:24 am
Location: Magdeburg, Germany

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by ToTo »

Hi Brian,

When I click on 2020 under charts, the charts from 2019 are displayed.

What do I need to change?

User avatar
weatherist34
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 1053
Joined: Tue Mar 28, 2017 6:57 am
Contact:

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by weatherist34 »

ToTo wrote:
Thu Feb 18, 2021 8:53 pm
Hi Brian,

When I click on 2020 under charts, the charts from 2019 are displayed.

What do I need to change?
ive only just seen this , short answer that version stopped being updated ,developed hence it as no idea how to roll back to 2020 i think? . needs multiple files re scripted but unfortunately i cant help for a few weeks but Ill help in early march sometime.

my advice is to stop using it as the API changes forthcoming will render some parts broken.i know its all about language support but i didnt get the support regularly enough to keep it going most supported languages mostly were never updated in a timely manner some more than a year. many new ideas were never implemented due to lack of language support or updates.if languages are important i would switch to wim van de kuil template. I have 100% no plans to get involved in multiple languages support, as always i speak two languages english and turkish beyond those I have no idea or how todo reliably.

ToTo
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 147
Joined: Wed Apr 03, 2019 9:24 am
Location: Magdeburg, Germany

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by ToTo »

Yes ok, I understand that , you had explained that before. The chart link problem is not so bad now, so I'll stay with this version for now, as long as it goes.

Ed_Heaton
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 36
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:44 pm

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by Ed_Heaton »

What would cause the top portion of my 5 day forecast to be blank? https://www.atglenweather.com/console/index.php
Attachments
Screenshot 2021-04-01 082302.png
Screenshot 2021-04-01 082302.png (60.59 KiB) Viewed 224 times

ToTo
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 147
Joined: Wed Apr 03, 2019 9:24 am
Location: Magdeburg, Germany

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by ToTo »

You are using the new Aurora version, this topic is about the older template. This is about the new version:
viewtopic.php?t=15243&start=615

I had the same problem, you still need to apply the latest update from 25.03.2021:
https://weather34.com/homeweatherstation/

Ed_Heaton
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 36
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:44 pm

Re: Weather34 TEMPLATE

Post by Ed_Heaton »

Thanks!!!

Post Reply