Missing Air Quality Data. **solved**

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

Post Reply
_John C
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 38
Joined: Thu Jun 11, 2020 5:31 pm

Missing Air Quality Data. **solved**

Post by _John C »

Hi,
I'm using an Ecowitt GW1000 with an outdoor WH41 PM2.5 air quality sensor. Ive noticed that my air quality data has not been received by Ambient since the 6th of October. The sensor data does show up in the Meteobridge raw data page. Anyone else have this problem?

Im Running :
Meteobridge 5.1 (Jan 8 2021, build 3708), FW 1.3. TL-WR902ACV3

All the best,
John
Attachments
Raw Sensor Data.png
Raw Sensor Data.png (230.39 KiB) Viewed 472 times
Missing Air Quality Data.png
Missing Air Quality Data.png (341.46 KiB) Viewed 472 times
Meteobridge TL-WR902AC V3, Ecowitt GW1000CA, HP2551CA, WH65 Outdoor 7in1 2 arm array, WH32B Indoor Temp/Hum/Baro, WH45 Co2/PM2.5/PM10, WH41 PM2.5, WH57 Lightning Detector, WH31 Temp/Hum x8, WH51 Soil Moisture x8, WH55 Water Leak x4, Da9L PWT x2

User avatar
galfert
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 326
Joined: Sun Jun 24, 2018 10:31 pm
Location: Orlando, FL

Re: Missing Air Quality Data

Post by galfert »

Good catch...I'm also not seeing my primary outdoor WH41 Air PM2.5 sensor upload to Ambientweather.net either. I do see it in the Raw Sensor Data tab.
Meteobridge RPI | GW1000

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 6631
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Missing Air Quality Data

Post by admin »

When I see it right, there is no mapping of the three available physical air quality sensors (air0!0pm, air0!4pm, air0!5pm) to the corresponding logical sensors. Please do on "station - mapping" tab.

Bildschirmfoto 2021-03-10 um 22.16.57.png
Bildschirmfoto 2021-03-10 um 22.16.57.png (151.72 KiB) Viewed 267 times

User avatar
galfert
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 326
Joined: Sun Jun 24, 2018 10:31 pm
Location: Orlando, FL

Re: Missing Air Quality Data

Post by galfert »

Mapping air0!0pm to air quality (10 microns or default) fixed the upload to Ambientweather.net. But it seems strange that the description of 10 microns is the default. I thought most air quality sensors are 2.5 microns as a default.

Seems like on the Meteobridge air0pm is considered 10 microns and air1pm is considered 2.5 microns. Maybe I'm wrong...but I think I would have reversed these two designations....am I missing something?
Meteobridge RPI | GW1000

_John C
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 38
Joined: Thu Jun 11, 2020 5:31 pm

Re: Missing Air Quality Data

Post by _John C »

That's great . PM2.5 sensor reporting to Ambient once again.👍

I've also got a WH45 sensor (PM2.5/ PM10/ co2). Does Ambient allow data from this sensor to be uploaded ?

If so, would it be possible to do so with Meteobridge?
Meteobridge TL-WR902AC V3, Ecowitt GW1000CA, HP2551CA, WH65 Outdoor 7in1 2 arm array, WH32B Indoor Temp/Hum/Baro, WH45 Co2/PM2.5/PM10, WH41 PM2.5, WH57 Lightning Detector, WH31 Temp/Hum x8, WH51 Soil Moisture x8, WH55 Water Leak x4, Da9L PWT x2

_John C
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 38
Joined: Thu Jun 11, 2020 5:31 pm

Re: Missing Air Quality Data

Post by _John C »

Extra #9 is WH45 Temp/Hum
Air #4 is WH45 PM10
Air #5 is WH45 PM2.5
Data #4 is WH45 co2
Attachments
20210310_234956.jpg
20210310_234956.jpg (304.58 KiB) Viewed 258 times
Meteobridge TL-WR902AC V3, Ecowitt GW1000CA, HP2551CA, WH65 Outdoor 7in1 2 arm array, WH32B Indoor Temp/Hum/Baro, WH45 Co2/PM2.5/PM10, WH41 PM2.5, WH57 Lightning Detector, WH31 Temp/Hum x8, WH51 Soil Moisture x8, WH55 Water Leak x4, Da9L PWT x2

Post Reply