Page 1 of 1

RPI + Vantage Vue + Meteostick not working **solved**

Posted: Sat Jun 21, 2014 4:36 pm
by stefanino58
Hi, I have a problem with Meteostick and Meteohub on Raspberry ...
I state that the Meteohub on the ALIX.1D meteostick working properly, and the Meteosick connecting to the PC works perfectly.
On Rasberry not read the received data from the Vantage Vue Devis (USA 915MHz) ...
I have the ISS on channel 5, but I get no data, only those of temperature, humidity and internal pressure.
I Meteohub version 4.9z (Build 23) and Meteostick 1.6.
Any idea?
Stefano

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Sat Jun 21, 2014 8:57 pm
by sprante
Hello,

I have the same problem. My Meteostick with Firmware 1.6 works perfect with a Meteobridge system and a Vantage Vue.
But it don't work with a Raspberry Pi and Meteohub 4.9z (Build 23)
(On the System Info Tab it shows Build 23, in the metehub log the logger reports a Build 14 ????).

Here the meteohub log:

logger (21.06.2014 20:44:03): data logger (version 4.9z, build 14) started.
logger (21.06.2014 20:44:06): connect station 0 (Meteostick via USB serial).
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), Meteostick Version 1.6
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), debug off
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), verbose off
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), output raw
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), filter on
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), rx threshold set to -95db
logger (21.06.2014 20:44:08): station 0 (Meteostick), listening to transmitter
logger (21.06.2014 20:44:09): station 0 (Meteostick), chip authentication ok
logger (21.06.2014 20:44:09): station 0 (Meteostick), frequency band 868MHz


After the row 'connect station 0 ...' I miss the message 'transmitter 5 registered as ISS'.
And the message 'listening to transmitter' is incomplete it must show 'listening to transmitter 5'


Regards Klaus

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Sat Jun 21, 2014 9:28 pm
by stefanino58
Hello Klaus,

my log is identical, missing the channel ISS ... (5 in my case)
while the Meteohub on Alix works perfectly ...
Hopefully in a future release ...

Regards Stefano

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Sat Jun 21, 2014 9:37 pm
by stefanino58
Hi,
.... watch this ...
..................................................................... * note I have build 23 on System Info :shock:
logger (21.06.2014 21:31:55): data logger (version 4.9z, build 21) started.
logger (21.06.2014 21:31:56): connect station 0 (Meteostick via USB serial).
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), transmitter 1 registered as ISS
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), transmitter 2 registered as ISS
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), transmitter 3 registered as ISS
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), transmitter 4 registered as ISS
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), transmitter 7 registered as ISS
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), transmitter 8 registered as ISS
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), Meteostick Version 1.6
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), debug off
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), verbose off
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), output raw
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), filter on
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), rx threshold set to -105db
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), listening to transmitter 1 2 3 4 7 8
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), chip authentication ok
logger (21.06.2014 21:31:58): station 0 (Meteostick), frequency band 915MHz

I set all the transmitters on the ISS ... does not work id 5 and 6 :evil: :evil:

Regards Stefano

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Sat Jun 21, 2014 10:52 pm
by sprante
I change the Transmitter ID of the Vantage Vue ISS to 3 and the ID in the Weather Station config too.
Now the Meteostick works fine and delivers the values from the ISS.

Apparently the Transmitter IDs 5 and 6 does not work in the combination Meteohub on Raspbery Pi and Meteostick.


Regards Klaus

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Sat Jun 21, 2014 11:48 pm
by admin
Please do a cyclic update on 4.9z and press save for your settings
on "weather station" page, which should solve this issue.
I am just collecting a few bug fixes before releasing that as 5.0.

And don't go with -105 db unless needed as it will receive a lot of noise.

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Mon Oct 27, 2014 8:55 am
by adson3492
Which HW platform? MR3020, WL330N3G?

Re: RPI + Vantage Vue + Meteostick not working **solved**

Posted: Wed Oct 29, 2014 12:25 am
by admin
@adson: this was a bug on the Meteohub platform, not the Meteobridge platforms you are talking of. The bug was fixed months ago.

Re: Raspberry + Vantage Vue + Meteostick not working ..

Posted: Wed Dec 04, 2019 8:45 am
by cathiss32
sprante wrote:
Sat Jun 21, 2014 10:52 pm
I change the Transmitter ID of the Vantage Vue ISS to 3 and the ID in the Weather Station config too Rachat de crédit meilleurs taux.
Now the Meteostick works fine and delivers the values from the ISS.

Apparently the Transmitter IDs 5 and 6 does not work in the combination Meteohub on Raspbery Pi and Meteostick.


Regards Klaus
And how to make it work properly and that there is no more anomaly.