Weather34 aurora mk2 charts ** solved **

This section covers the Meteobridge PRO, NANO SD and Raspberry Pi units exclusively

Moderator: Mattk

Post Reply
mcwx1359
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2020 6:08 pm

Weather34 aurora mk2 charts ** solved **

Post by mcwx1359 »

Hello, hoping someone can assist , I have set this template up in wordpress site, the main screen works fine from my nano sd and I have setup the http requests as per instructions but charts appear blank.
Same as all the charts on day/month/year viewer
The files are all in the same folder as index.php

Regards

Mike
34.jpg
34.jpg (71.34 KiB) Viewed 239 times
Last edited by mcwx1359 on Thu Mar 18, 2021 11:28 pm, edited 1 time in total.

Gyvate
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 126
Joined: Thu May 14, 2020 4:36 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by Gyvate »

There is a sticky Weather34 thread in the Meteobridge section:
viewtopic.php?f=56&t=15243
where Brian, the developer of W34, could reply.

Did you also set up the http requests for the cronjobs ?
every 10 min, end-of-day ... as shown on the W34 web site ?

"The files are all in the same folder as index.php"
What files are you talking about ? The scripts (xxx.php) or the data files (dayfile, month file, year file)

Not all scripts are in the root directory - only those for the current display.
Others will have to be in the ../weather34charts directory.

You have to maintain the original W34 directory structure (as from the zip file) - the charts data will have to be and should be produced by the scripts in www-root/weather34charts and www-root/weather34charts/2021 (for the current year) - www-root is the root directory on your web server.
The cronjobs would create every 10 minutes an entry in the dayfile - and that would be shown in the graphs.
The high/low/max values come from the direct http request which MB post every ... seconds (whatever you have chosen).

I would unpack the zip file locally on your PC (and use it as backup - and as upload source).
WH4000SE 1.5.8/GW1000 1.6.6/HP1000SE Pro 1.7.1/WH2650 1.6.7-ß
2xMeteobridge Pro [B+R],RPi4-2/16
Ecowitt 5763, 5764; WU ISAARB3; ISAARB22; Weathercloud 3011399141; http://meshka.eu/meteo/template - http://meshka.eu/Weather34

mcwx1359
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2020 6:08 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by mcwx1359 »

Thank you for the reply,
I downloaded the zip file to PC , unzipped it then transferred the contents to a folder in htdocs named pws, so all the php scripts and files are in this folder along with the folders generated from the zip file. I have also unzipped and run the update from 11th March and set up the HTTP requests as per instructions on the site.
Apologies if appearing to be a numpty here but do I understand that some php files need to be actually in htdocs (root) running outside the pws folder.

Regards
Mike..
www.mcwx.org

Gyvate
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 126
Joined: Thu May 14, 2020 4:36 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by Gyvate »

to be sure that we are talking about the same thing, that the definitions are clear (as per Kung Fu Tse 8) ),
find attached a screenshot of the directory structure. The Web root folder is "Web" in my case - that's where everything published by the web server is located. My Weather34-Aurora installation is in a subfolder of web-root, called Weather34-Aurora-MKII
The name doesn't matter, it's your choice - only, later on, it has to be included into the URL - here htttp://domain/Weather34-Aurora-MKII
=> there is no file of the W34 installation which is above /Weather34-Aurora-MKII - only inside and on lower levels.
The directory tree is defined by the zip file.
If you uploaded the whole tree created unzipping the file (including its root) to your web server, it should all work.
Make sure that the URLs for the cronjobs match your directory structure.
W34-Aurora-directory-structure.JPG
W34-Aurora-directory-structure.JPG (50.11 KiB) Viewed 219 times
And it obviously works to some extent as you can see the current data.
I think, if the structure is correct and the cronjobs are properly set in MB (verify the URL !!), it should all work, also with extra info and almanac.
Last edited by Gyvate on Thu Mar 18, 2021 1:39 pm, edited 6 times in total.
WH4000SE 1.5.8/GW1000 1.6.6/HP1000SE Pro 1.7.1/WH2650 1.6.7-ß
2xMeteobridge Pro [B+R],RPi4-2/16
Ecowitt 5763, 5764; WU ISAARB3; ISAARB22; Weathercloud 3011399141; http://meshka.eu/meteo/template - http://meshka.eu/Weather34

mcwx1359
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2020 6:08 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by mcwx1359 »

Thank you .. again ..
I'll have a look at this

Regards
Mike

Gyvate
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 126
Joined: Thu May 14, 2020 4:36 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by Gyvate »

here the cronjobs
W34-Aurora-MB-crojobs.JPG
W34-Aurora-MB-crojobs.JPG (139.27 KiB) Viewed 207 times
What I do in the first line (for my own specific reasons), you may do in the Weather networks tab for W34 (as per official setup guide)
https://weather34.com/homeweatherstatio ... guide.html
WH4000SE 1.5.8/GW1000 1.6.6/HP1000SE Pro 1.7.1/WH2650 1.6.7-ß
2xMeteobridge Pro [B+R],RPi4-2/16
Ecowitt 5763, 5764; WU ISAARB3; ISAARB22; Weathercloud 3011399141; http://meshka.eu/meteo/template - http://meshka.eu/Weather34

mcwx1359
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2020 6:08 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by mcwx1359 »

Hi again,
So here is my http requests and yes I use the API under the network tab.
all report as being sent ok.
Rebooted the nano sd
I'll have a look at the file structure on wordpress site when home.
w34a.jpg
w34a.jpg (111.21 KiB) Viewed 195 times

mcwx1359
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2020 6:08 pm

Re: Weather34 aurora mk2 charts

Post by mcwx1359 »

Working now, just need to do a little housekeeping on historic data. Issue was two weather34chart folders . Should be weather34charts not 'chart' I think this came from the 11th March update , incomplete contents, deleted one and renamed the other and I now have charts being produced.
Thanks for your time...had to be something simple...
Mike

Post Reply