Export issue: sensor "wind0maxdir" can't be exported

This section covers the Meteobridge PRO, NANO SD and Raspberry Pi units exclusively

Moderator: Mattk

Post Reply
krischj
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 14
Joined: Tue Mar 16, 2021 1:17 am

Export issue: sensor "wind0maxdir" can't be exported

Post by krischj »

I ran into an issue with sensor "wind0maxdir". It can't be used in export templates. Trying to do so returns "nothing"

[wind0maxdir.0:--]
returns:"--"

I think there must be a fault somewhere, Anyone having ideas.

//kris

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 885
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Export issue: sensor "wind0maxdir" can't be exported

Post by Mattk »

Yes the fault is in how you are applying the variable which has a typical structure of [sensor-selector=convertor.decimals:replacement].

[windomaxdir.0:--] does not have a selector hence will return nothing.
You need to review the template structure https://www.meteobridge.com/wiki/index.php/Templates noting that wind0maxdir only supports the Selectors hmax, dmax, ydaymax, mmax, ymax and amax

krischj
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 14
Joined: Tue Mar 16, 2021 1:17 am

Re: Export issue: sensor "wind0maxdir" can't be exported

Post by krischj »

right, wind0maxdir-max works, thx.
It seems not logical at first max/max, and looking at the raw data from sensor wind0maxdir, unlike otjer sensors it does not have min, avg, max, so I didn't thought of using a selector.

however, fixed, - thx a lot and happy easter.

//kris

Post Reply