Setting annual rain in Meteobridge Pro

This section covers the Meteobridge PRO units exclusively

Moderator: Mattk

Post Reply
hoevenvd
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 15
Joined: Wed Sep 06, 2017 9:06 am

Setting annual rain in Meteobridge Pro

Post by hoevenvd » Thu Jul 05, 2018 10:19 pm

Hi,

I've purchased a MBPro unit last week, very satisfied. Connected with a Davis VP2 Pro, via RF signals. All is working well.

I was wondering if I can set somewhere the annual rain amount of this year 2018. As I am using the saratoga template, together with the WD-live files (clientraw*.txt) generated by MBPro, annual rain is reported as zero (which makes sense, as it didnt rain last week since powering up MBPro for the first time). However, the real current year amount of rain is 327.0 mm.

What's the trick to set this annual rain amount in MB? Can it be done?

Thanks!

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5285
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Setting annual rain in Meteobridge Pro

Post by admin » Fri Jul 06, 2018 6:03 pm

Annual rain is computed from the data in the database. So you can add it manually on "history" tab. Please select "rain0total" as sensor and insert a value to a date/time slot of your liking. Data of that day will be misleading (as it represents all rain up to that point in time of the year) but for yearly calculation it will sum up fine. There is no such thing as a global adder.

hoevenvd
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 15
Joined: Wed Sep 06, 2017 9:06 am

Re: Setting annual rain in Meteobridge Pro

Post by hoevenvd » Fri Jul 06, 2018 6:49 pm

Hi,

thanks for the advise. This worked for me.

Post Reply