Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Sat May 11, 2019 7:33 pm

Last week I installed MB Nano SD and all is smooth so far. Now I'm trying to enable the Home Weather Station dashboard. I can't find precise instructions how to do this.
Here is what I did:
Added Local Dashboard in the Weather Nets tab.
Registed at DarkSky and CheckWX, received keys and added them.
Clicked Save at the bottom of page.

When I click "remote Display" I think I should be seeing the HWS dashboard but instead I get Not Found. The URL the "remote Display" button is attempting is "https://admin.meteobridge.com/MBuniqe/PWS/index.php" where "MBunique" is the unique code to access my MB via web.

I'm located across the country from my Vantage Pro2 so I hope I don't need to tweek any of the template files on the MB drive share. I just returned last night.

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 746
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by Mattk » Sat May 11, 2019 11:28 pm

URL appears ok, do you have the Internet remote Login ticked on the System tab?

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Sun May 12, 2019 1:17 am

Yes I have checked "Allow login from the Internet via this URL". This is the only way I use it since it's a across the country.
On a side note, I clicked "Reboot" button to install the May 11 update and it appeared to go offline for a minute or so but when it came back up it still slowed the May 5 version as in "May 5 2019, build 2081"

I have Version Control set to "get newest on boot". Before I installed the Nano a week ago, I used Meteobridge on a TP-Link to great success.

Do I need to sign in as root or something?

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 746
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by Mattk » Sun May 12, 2019 2:21 am

Saw this reboot/FW update issue a few days ago in conjunction with another issue. Only way I found to pick up the latest FW was to recycle the power

viewtopic.php?p=29139#p29139

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Sun May 12, 2019 3:07 am

I was clever enough to plug the Davis console into a WiFi switch. But I noticed upon cycling power I need to hold long press the Done button on console to get it to exit setup mode. Not sure if it will do it itself.

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5829
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by admin » Sun May 12, 2019 6:18 pm

NANO does quit console setup mode in restart.

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Sun May 12, 2019 6:41 pm

I just cycled power on the consol remotely and it exited setup mode after 10 minutes. It turns out older firmware won’t exit setup mode at all. Looks like I have newer firmware. When I get home I’ll check the url to see if I can get to MB nano.

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Sun May 12, 2019 8:56 pm

MB Nano rebooted successfully and installed the latest update.

Now back to my original problem. How to get HWS dashboard working. Remote Display button results with a web page error "Not Found".
The URL is https://admin.meteobridge.com/b2.....4f/PWS/index.php

Weather Network status on the Live Data tab reports
Dashboard Update: 2019-05-12 11:39:04 Error: 2019-05-12 11:39:03 (no more tries)

Are there any instructions online about how to get HWS working on MB Nano SD?

Thanks,
Mark

User avatar
ConligWX
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 204
Joined: Wed Nov 14, 2018 12:48 pm
Location: Conlig, Co. Down, UK
Contact:

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by ConligWX » Sun May 12, 2019 9:15 pm

Only a suggestion,

firstly recheck your Dark Sky and CheckWX api keys are correct.

does the "local Display" work? http://<ip-of-nano>/PWS/index.php

if yes, goto the Settings of PWS and setup the PWS. http://<ip-of-nano>/PWS/easyweathersetup.php

once setup, see if the remote Display then works

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Sun May 12, 2019 9:33 pm

I rechecked the DarkSky and CheckWX keys and they are correct.

The "local Display" button opens a browser page with this URL: https://admin.meteobridge.com/b2...4f/PWS/index.php
The "remote Display" button opens the same browser page URL. https://admin.meteobridge.com/b2...4f/PWS/index.php

I changed the browser URL to http://external-ip-of-nano/PWS/index.php but received "Safari can't connect to server"
I'm assuming your "<ip-of-nano>" is my external IP of the MB network. This weather station is across the country and I will be there again in 5 weeks.

Do I need to setup HWS locally? When I was there last week on the same network I could get to MB via: http://10.0.1.15/cgi-bin/meteobridge and via the Internet URL.

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Mon Jun 17, 2019 4:01 pm

I still can't get HWS (weather34) to work on my NanoSD.

I'm now across the country at my weather station so I can work on the local network where the Nano is located. I'm here for a week so I'd really like to get this working while I'm here.

The "local Display" button results in "Not Found" when it open a browser page with this URL: https://admin.meteobridge.com/b2...4f/PWS/index.php
I'm assuming it should be the internal IP http://10.0.1.15/PWS/index.php (I view Nano using both internal and eternal IP's)

The "remote Display" button results in "Not Found" when it open a browser page with this URL. https://admin.meteobridge.com/b2...4f/PWS/index.php

I changed the browser URL to http://external-ip-of-nano/PWS/index.php but received "Safari can't connect to server"

I rechecked the DarkSky and CheckWX keys and they are correct.

Platform: Meteobridge NANO SD (ambientweather Version)
RAM: 125572 kB total, 51016 kB free (59% used)
Storage: swissbit SLC, 1825 MB total, 1782 MB free (2% used)
SW Version: Meteobridge 4.0 (Jun 15 2019, build 2160), FW 1.3
Uptime: 1 days, 15 hours, 39 minutes Buffer: 1000 items (100%)

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 746
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by Mattk » Mon Jun 17, 2019 10:07 pm

So does PWS work locally? your.local.mb.ip//PWS/index.php

Do you have Internet Remote Login: ticked on the system page?

Have you tried a different browser? IE or Chrome

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Mon Jun 17, 2019 10:23 pm

No it doesn't work locally.

I have remote login ticked which is how I mostly access Meteobridge when I'm not here.

I tried with Chrome and got the same result.

I am able to have MB send out to various web sites.

Mattk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 746
Joined: Mon Sep 22, 2014 3:24 am

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by Mattk » Mon Jun 17, 2019 10:59 pm

Might be a silly question but Local Dashboard is showing in the Weather Nets tab and it has been saved?

mthiessen
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 37
Joined: Fri Oct 30, 2015 12:25 pm

Re: Nano SD Trouble enabling HWS dashboard

Post by mthiessen » Mon Jun 17, 2019 11:31 pm

Yes it’s in weather nets tab and I have the two api keys and they are correct.

Post Reply