Upload to meteotemplate

All about the standard Meteobridge devices based on mobile routers from TP-Link, D-Link, ASUS

Moderator: Mattk

Leon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 46
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:21 am

Upload to meteotemplate

Post by Leon » Sat Feb 02, 2019 10:12 am

Any help would be appreciated.
One of my devices (TP link MR 3020 version 1 ) suddenly stopped uploading to meteotemplate.
I have done a simple reboot without success.
I have also deleted the weather network upload and then re-enabled it without success.
I have contacted Jachym from meteotemplate thinking the problem might be on server side there.
Please see his response in attached screenshot.
Any help please !
Regards,
Leon Rossouw.
Attachments
Image 3.png
Image 3.png (48.85 KiB) Viewed 847 times
Image 2.png
Image 2.png (50.81 KiB) Viewed 847 times
Image 1.png
Image 1.png (37.23 KiB) Viewed 847 times

SANdood
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 54
Joined: Wed Jan 28, 2015 1:36 pm

Re: Upload to meteotemplate

Post by SANdood » Sat Feb 02, 2019 2:55 pm

What version of the MeteoBridge SW are you running? Did you update it recently? Have you tried rolling back to an earlier version?

FWIW, I have meteotemplate running fine on my MR3020v3, using Meteobridge 3.9 (Jan 25 2019, build 1915), FW 1.3.

If nothing else has changed you might try chaning your API update password in meteotemplate and on the meteobridge to see if that makes any difference...

Leon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 46
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:21 am

Re: Upload to meteotemplate

Post by Leon » Sat Feb 02, 2019 3:05 pm

Thank you for your help.
I have tried that...no luck.
If I upload the file to a different url (from one of my other meteotemplate web sites) it actually uploads which make me think there might be something wrong on my hosts side ?
I have now emailed their support as well.
But my web cam etc uploads and update perfectly.
Regards,
Leon.

SANdood
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 54
Joined: Wed Jan 28, 2015 1:36 pm

Re: Upload to meteotemplate

Post by SANdood » Sat Feb 02, 2019 6:14 pm

Permissions on the template/*.txt files that API.php updates, maybe?

Leon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 46
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:21 am

Re: Upload to meteotemplate

Post by Leon » Sun Feb 03, 2019 7:14 am

I have stil not been able to sort this out....checked permisions ...
Any help please !
Leon.

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5829
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Upload to meteotemplate

Post by admin » Sun Feb 03, 2019 3:39 pm

check password.

Leon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 46
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:21 am

Re: Upload to meteotemplate

Post by Leon » Sun Feb 03, 2019 8:04 pm

I did Boris....
Leon.

SANdood
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 54
Joined: Wed Jan 28, 2015 1:36 pm

Re: Upload to meteotemplate

Post by SANdood » Sun Feb 03, 2019 8:48 pm

Are you getting a white error box at the top of the Weather Networks page by any chance?

I've found that passwords with special characters tend not to work with the Meteotemplate upload API.php - maybe3 try a new, simple password?

Leon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 46
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:21 am

Re: Upload to meteotemplate

Post by Leon » Mon Feb 04, 2019 6:01 am

Thank you,
I have not changed anything....it has been working just fine for6 months.
I can upload to a different url and i can from another meteobridge device upload to this url.
Regards,
Leon.

User avatar
wvdkuil
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 410
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:00 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Upload to meteotemplate

Post by wvdkuil » Mon Feb 04, 2019 10:05 am

Leon wrote:
Mon Feb 04, 2019 6:01 am
Thank you,
I have not changed anything....it has been working just fine for6 months.
I can upload to a different url and i can from another meteobridge device upload to this url.
Regards,
Leon.
Could be an IP block at the provider if that other Meteobridge has another external IP address.
Try a manual upload to the api.php with your browser from the same home as the Meteobridge
To test with the same router and same external IP-address.

Just to check what the reaction is from the api.php
First without a password, it should give the correct standard error-message

With a correct password and some data it should accept and store the data.

Wim
Support for Leuven-Template & Scripts at https://support.leuven-template.eu/
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) http://pwsdashboard.weather-template.com/

User avatar
staze
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 87
Joined: Fri Jan 18, 2019 2:56 am
Contact:

Re: Upload to meteotemplate

Post by staze » Sun Mar 24, 2019 8:20 pm

Ever figure this out?

I'm seeing an odd error in MB when uploading to Meteotemplate. It often tells me "Timeout in headers" error.
Davis Vantage Vue, Weather Envoy, Meteobridge Nano SD

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5829
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Upload to meteotemplate

Post by admin » Tue Mar 26, 2019 2:05 am

That is when your server reacts to slow or the Internet connection is slow.

User avatar
staze
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 87
Joined: Fri Jan 18, 2019 2:56 am
Contact:

Re: Upload to meteotemplate

Post by staze » Tue Mar 26, 2019 3:01 am

admin wrote:
Tue Mar 26, 2019 2:05 am
That is when your server reacts to slow or the Internet connection is slow.
That would be odd since my internet connection is quite fast, and it's only set to upload to MeteoTemplate once every 5 minutes. =/
Davis Vantage Vue, Weather Envoy, Meteobridge Nano SD

User avatar
admin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 5829
Joined: Mon Oct 01, 2007 10:51 pm

Re: Upload to meteotemplate

Post by admin » Tue Mar 26, 2019 6:07 pm

Is the wifi strong with your meteobridge? Which signal strength information does it show on "known SSIDs" dropdown?

User avatar
staze
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 87
Joined: Fri Jan 18, 2019 2:56 am
Contact:

Re: Upload to meteotemplate

Post by staze » Thu Apr 04, 2019 9:56 pm

admin wrote:
Tue Mar 26, 2019 6:07 pm
Is the wifi strong with your meteobridge? Which signal strength information does it show on "known SSIDs" dropdown?
100% Ch 6.

It's not the wifi. It COULD be the hosting provider, but I don't know. How long does it give MT to respond before giving up as a timeout?
Davis Vantage Vue, Weather Envoy, Meteobridge Nano SD

Post Reply