Search found 851 matches

by skyewright
Sun Sep 22, 2013 3:45 pm
Forum: Vantage
Topic: VP2 Wind dependent on outdoor T/H being connected?
Replies: 4
Views: 3386

Re: VP2 Wind dependent on outdoor T/H being connected?

To get it out there I would have to touch code for all weather stations and I would implement some bugs there for sure which will keep me busy for weeks... As a fellow software developer I know the feeling! May be a next generation Meteohub will have that sorted out. Okay. Maybe some day. Thanks fo...
by skyewright
Fri Sep 20, 2013 10:27 am
Forum: Vantage
Topic: VP2 Wind dependent on outdoor T/H being connected?
Replies: 4
Views: 3386

Re: VP2 Wind dependent on outdoor T/H being connected?

wind is bound to the temp sensor to get the wind chill right, which is part of the wind data. so if windchill assigned temp sensor fails, no wind data either. Thanks for the logical explanation. The English idiom "Throwing out the baby with the bath water" comes to mind. I hope that translates well...
by skyewright
Thu Sep 19, 2013 6:55 pm
Forum: Vantage
Topic: VP2 Wind dependent on outdoor T/H being connected?
Replies: 4
Views: 3386

VP2 Wind dependent on outdoor T/H being connected?

Running 4.9u (Build 6942) Hi, Yesterday my VP2 outdoor T/H sense failed (70C & 100% RH). This morning I took the shield & sensor off the ISS for study & planned to leave it off till a replacement sensor arrives. As soon as I'd come in from the garden I checked the VP2 console to see if all the other...
by skyewright
Mon Jun 10, 2013 12:04 pm
Forum: Meteobridge Discussion
Topic: Templates
Replies: 17
Views: 6269

Re: Templates

admin wrote:At the moment just for Meteobridge. Might be an option for Meteohub later on.
Thanks for considering it. Not essential, but a nice alternative where appropriate.

Maybe someday... :D
by skyewright
Mon Jun 10, 2013 10:51 am
Forum: Meteobridge Discussion
Topic: Templates
Replies: 17
Views: 6269

Re: Templates

That's very neat. Any chance of an equivalent in Meteohub &/or Meteoplug? Or have I missed something & it's already there?
by skyewright
Sun Jun 09, 2013 3:08 pm
Forum: Announcements
Topic: Update 4.9u
Replies: 50
Views: 23838

Re: Update 4.9u

Friese111 wrote:After some minutes I always got the message: Download update 4.9u failed!.
Have you considered collecting the update direct from the Meteohub website (http://wiki.meteohub.de/Updates), then using the "Software Update (File)" option to browse for and update from the downloaded file?
by skyewright
Wed May 01, 2013 7:57 pm
Forum: ALIX (1D, 3D2, 3D3)
Topic: Weather Data Recomputation
Replies: 9
Views: 5778

Re: Weather Data Recomputation

Yes, and after 5 - 10 min no change yellow text "waiting". Prior to the update it would display red boxes/squares whilst recalculating, presumably this was a visual indication of how far along the recalculation was. Have you looked in any of Meteohub's logs (web interface => Log Files) to see if so...
by skyewright
Wed May 01, 2013 7:55 pm
Forum: ALIX (1D, 3D2, 3D3)
Topic: Weather Data Recomputation
Replies: 9
Views: 5778

Re: Weather Data Recomputation

wfpost wrote:With my ebox automatic recomp started after updating to 4.9u (Build 6942).
Same here with ALIX-1D
by skyewright
Fri Apr 26, 2013 4:15 pm
Forum: Announcements
Topic: Update 4.9u
Replies: 50
Views: 23838

Re: Update 4.9u

Manhart wrote:How do i get the last release of 4.9u ? Only download and manual update or direct update in Meteohub ?
Maintenance => Check for Updates
will "see" if there is a build on the server more recent than the one you have.
by skyewright
Wed Apr 24, 2013 8:06 pm
Forum: Meteohub Application
Topic: update to 4.9u caused loss of USB from VantagePro2
Replies: 10
Views: 4073

Re: update to 4.9u caused loss of USB from VantagePro2

Meteohub IS efected!! Problm is NOT fixed for serial Data logger! Since 6942 no connecion to logger. It's not simply a serial logger issue. I have a serial data logger. 6942 works fine for me, both as a direct feed (i.e. to the serial port of an ALIX-1D) and daisy chained to another meteohub on a s...
by skyewright
Wed Apr 24, 2013 11:15 am
Forum: Announcements
Topic: Update 4.9u
Replies: 50
Views: 23838

Re: Update 4.9u

admin wrote:David, thanks for digging into this. Looks like you are one of the few using meteohubs in a daisy chain. ;-)
Always the awkward one. ;)
admin wrote:Just released 4.9u hot-fix should have the problem solved.
Build 6942 now installed on both meteohubs. VP2 working fine on both.

Thank you. :)
by skyewright
Tue Apr 23, 2013 2:52 pm
Forum: Announcements
Topic: Update 4.9u
Replies: 50
Views: 23838

Re: Update 4.9u

VP2 isssue on "proxy" meteohub I have Meteohub running on 2 ALIX-1D machines. Most ofthe weather stations are attached to the first meteohub (I call it meteohub-b), with the second (which I call meteohub-c) accessing the weather stations via meteohub-b (e.g. 192.168.0.78:5502) I upgraded both to 4.9...
by skyewright
Fri Mar 15, 2013 5:09 pm
Forum: other stations (RainWise, Peet Bros, energy monitors)
Topic: LabJack U3-HV not showing AIN-0 HV => AIN-3 HV
Replies: 0
Views: 2093

LabJack U3-HV not showing AIN-0 HV => AIN-3 HV

Hi, First post for ages (Meteohub & Meteoplug 'just work' & I've been busy with other stuff...). I've had a LabJack U3-HV for several years but not used it with Meteohub before. Now I want to monitor a 12V battery that I plan to use as part of a DC supply project (to replace a host of 12V 'wall wart...
by skyewright
Thu Aug 16, 2012 10:18 am
Forum: RFXCOM
Topic: Almost all sensors showing low-battery after update to 4.9m
Replies: 14
Views: 13498

Re: Almost all sensors showing low-battery after update to 4

Given all these battery-low warnings popped-up immediately after the reboot into version 4.9m, I can't help but think it's a similar bug to the one Boris addressed in 4.9l and has maybe been re-introduced in the code changes to 4.9m. Reading through that I agree that a re-introduction looks like a ...
by skyewright
Tue Aug 14, 2012 7:45 pm
Forum: RFXCOM
Topic: Almost all sensors showing low-battery after update to 4.9m
Replies: 14
Views: 13498

Re: Almost all sensors showing low-battery after update to 4

I'm running the new model RFXCOM RFXtrx433 with meteohub and I've just updated to v4.9m. However after the upgrade, almost all of my sensors are showing the low battery warning (ignore the PCR800 sensor being offline.. I'm not using it at present). I know the sensor batteries are fine, looking at t...